recycle

Modul de înscriere pentru audiențe la conducerea „Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Management Integrat al Deșeurilor în județul Dâmbovița”

Cetăţenii se pot înscrie în audienţă prin una din următoarele modalități:

  • • electronic pe adresa de e-mail secretariat@adideseuridb.ro

  • • la telefon - 0345/401 391 sau fax - 0345/ 401 392

Audiențele se desfășoară în fiecare zi de MIERCURI, între orele 10:00 – 12:00

Despre noi

Despre noi

Asociația noastra

Scopul Asociației este îmbunătățirea infrastructurii tehnico – edilitară a sistemelor de colectare, transport, depozitare, prelucrare a deșeurilor solide aferente localităților din raza de activitate a Consiliilor locale asociate...

Ce este A.D.I:

Asociația este persoană juridică română de drept privat, cu Statut de utilitate publică, fără scop patrimonial.

Scopul Asociației este îmbunătățirea infrastructurii tehnico–edilitare a sistemelor de colectare, transport, depozitare, prelucrare a deșeurilor solide aferente localităților din raza de activitate a Consiliilor locale asociate, prin promovarea de investiții finanțate în principal din fonduri europene, rambursabile și nerambursabile (ISPA).

De asemenea, scopul Asociației este și de a înființa, organiza, reglementa, finanța, exploata, monitoriza și gestiona, pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară s-a înființat prin Încheierea civilă nr. 1A/17.01.2001, având ca asociați toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița (comună, oraș, municipiu). Asociația s-a constituit în vederea accesării unei finanțări nerambursabile prin programul ISPA – măsura „Reabilitare Colectării, Transportului, Depozitării, Prelucrării Deșeurilor Solide în județul Dâmbovița”, program cu aplicabilitate la nivelul întregului județ.

Prin semnarea, în anul 2004, a Memorandumului de Finanțare între Guvernul României și Comisia Europeană, Programul ISPA a primit finanțare nerambursabilă pentru următoarele obiective:

  • construirea a două depozite ecologice la Aninoasa și Titu;

  • închiderea depozitelor necontrolate orășenești;

  • eliminarea depozitelor necontrolate din mediul rural;

  • execuția unor puncte de precolectare a deșeurilor menajere din mediul urban.

Pentru ducerea la îndeplinire a Programului ISPA, prin Memorandumul de Finanțare s-a prevăzut ca, în etapa finală, să se procedeze la selectarea a doi operatori economici, cărora să li se delege gestiunea celor două componente ale serviciului de salubrizare la nivelul județului Dâmbovița:

  • componenta privind colectarea și transportul deșeurilor;

  • componenta privind depozitarea, tratarea și prelucrarea deșeurilor.

Finalizarea Programului ISPA de management al deșeurilor, materializat prin funcționarea sistemului de colectare și transport al deșeurilor și prin operarea celor două depozite ecologice de la Aninoasa și Titu, a prevăzut și finanțarea acestui sistem prin instituirea unui mijloc de plată a acestor servicii – taxa de habitat.

Pentru ca sistemul să poată funcționa și pentru ca prevederile Memorandumului de Finanțare să fie îndeplinite, plata serviciilor de salubrizare este obligatorie.

Managementul integrat al deseurilor:

Descriere:

Investitii:

Realizari:

Activitatea noastră

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Management Integrat al Deșeurilor în Județul Dâmbovița

Reciclare

Reciclare

Procesul de transformare a materialelor uzate în noi produse, reducând astfel impactul asupra mediului și economisind resurse naturale. Reciclarea contribuie la protejarea planetei prin reducerea cantității de deșeuri și conservarea materialelor valoroase

Organic

Organic

Gestionarea deșeurilor organice, cum ar fi resturile alimentare și materialele biodegradabile, pentru a le transforma în compost sau alte resurse care pot fi reutilizate. Acest proces ajută la reducerea poluării și îmbunătățirea solurilor.

Ecologic

Ecologic

Abordări ecologice pentru gestionarea deșeurilor care protejează mediul înconjurător. Aceste practici includ utilizarea tehnologiilor durabile și a metodelor de tratare care minimizează impactul asupra ecosistemelor și contribuie la protecția resurselor n